Kortinvälitysmaksuja (Interchange Fees) muutettiin lokakuussa

Toimitusmaksut (interchange fees) muuttuvat 19.10.2019 alkaen, mutta jos olet lunastusasiakkaamme, hinnat ja ehdot pysyvät ennallaan. 

Mitä muutettiin ja miksi?

Euroopan komission, Mastercardin ja Visan välisen sopimuksen mukaisesti Euroopan ulkopuolella myönnettyjen yksityiskorttien toimitusmaksut (interchange fees) muutetaan viiden vuoden ajaksi. Toimitusmaksu on maksu, jonka maksamme kortinmyöntäjälle ja joka on osa palvelumaksua.

Mitä se merkitsee sinulle lunastusasiakkaana?

Koska olet lunastusasiakkaamme, muutokset eivät vaikuta sinuun. Lunastussopimuksesi pysyy voimassa samoin ehdoin ja hinnoin kuin tähänkin asti, eikä sinun tarvitse tehdä mitään. Vaikka Euroopan komission ja kortinmyöntäjien väliseen sopimukseen sisältyy tiettyjen toimitusmaksujen tilapäinen aleneminen, muut maksut Visalle ja Mastercardille ovat nousseet.

Yhdessä nämä merkitsevät sitä, että ehdot ja hinnat pysyvät ennallaan.

Minkä suuruisia maksut tällä hetkellä ovat?

Muutokset tulivat voimaan 19.10.2019, ja ne ovat voimassa 2.11.2024 asti. Niitä sovelletaan EU:n alueella toimivilta kauppiailta yksityiskorteilla (ei yrityskorteilla) tehtäviin korttiostoihin, kun kortinmyöntäjä on EU:n ulkopuolella. Toimitusmaksut ovat nyt seuraavat:

Korttimaksujen lunastus, maksupääte

0,20 % ostosummasta ulkomaisilla pankkikorteilla
0,30 % ostosummasta ulkomaisilla maksu- ja luottokorteilla

Korttimaksujen lunastus, internet

1,15 % ostosummasta ulkomaisilla pankkikorteilla
1,50 % ostosummasta ulkomaisilla maksu- ja luottokorteilla