Uutta ja hyödyllistä

Täältä löydät kaikenlaista hyödyllistä tietoa, jos sinulla on myymälä tai verkkokauppa tai vastaanotat asiakkailta maksuja muissa yhteyksissä.

Ennalta maksetut kortit

Ennalta maksetut kortit (niin kutsutut prepaid-kortit) voidaan 15.1.2020 alkaen kieltää maksuvälineenä ennalta maksetun kortin tyypin ja kortinmyöntäjän mukaan. Tähän on syynä EU:n uusi rahanpesudirektiivi (AMLD5), jolla säännellään tämäntyyppisten korttien myöntämistä ja käyttöä.

Maksun vastaanottaminen Apple Pay -palvelulla

Tiesitkö, että voit vastaanottaa maksun Apple Pay -palvelulla kaikilla maksupäätteillämme? Apple Pay on asiakkaille turvallinen ja helppo tapa maksaa myymälässäsi kaiken suuruiset summat. Asiakas vie iPhonensa, iPadinsa, Apple Watchinsa tai jonkin muun Apple-laitteensa maksupäätteen lähelle, aivan kuten tehdessään lähimaksun kortilla, ja hyväksyy ostoksen Face ID:llä, Touch ID:llä tai salasanalla.

Uudet toimitusmaksut

Euroopan komission, Mastercardin ja Visan välisen sopimuksen mukaisesti Euroopan ulkopuolella myönnettyjen yksityiskorttien toimitusmaksut (interchange fees) muutetaan viiden vuoden ajaksi. Jos olet lunastusasiakkaamme, mikään ei muutu. Lunastussopimuksesi pysyy voimassa samoin ehdoin ja hinnoin kuin tähänkin asti, eikä sinun tarvitse tehdä mitään.

Diners

Tiesithän, että nykyisin myös Diners ja Discover sisältyvät maksupäätteesi lunastussopimukseen? Olemme viime syksystä lähtien käsitelleet Mastercardin ja Visan lisäksi myös Diners-kortilla tehdyn myyntisi (edellyttäen, että tekniset laitteesi ja toimittajasi tukevat sitä). Lunastussopimukseesi sisältyvät siis Diners, Visa ja Mastercard.

Näin tämä vaikuttaa sinuun asiakkaana

  • Diners-myynti maksetaan yhdessä muun myyntisi kanssa Swedbankin kautta.
  • Dinersin palvelumaksu on sama kuin Mastercard-myyntisi tämänhetkinen palvelumaksu.
  • Dinersin palvelumaksu ilmoitetaan kuten Mastercardin ja Visan maksu nykyisin, ja ne veloitetaan sinulta kuukausittain yhdessä muiden korttimaksujen kanssa.
  • Näet Diners-myynnin Accessissa yhdessä muiden korttimaksujen kanssa.

Mitä sinun on asiakkaana tehtävä?

Sinun ei tarvitse tehdä mitään, sillä Diners sisällytetään automaattisesti korttimaksujen lunastussopimukseesi.

Lähimaksu

Jos olet joskus maksanut lähimaksulla, olet varmasti todennut, kuinka helposti se käy. Saman ovat huomanneet miljoonat ihmiset Pohjoismaissa tekniikan yleistyttyä, minkä vuoksi lähimaksusta on tullut hyvin suosittu.

Ilman PIN-koodia maksettavien lähimaksujen raja nostettiin 400 kruunuun 17.4.2020. Lue lisää lähimaksusta

Mitä muutoksia koronakriisi on tuonut?

Koko maailman yli pyyhkäissyt pandemia vaikuttaa meihin aivan kuten kaikkiin muihinkin. Olemme keränneet yhteen tietoa siitä, miten käsittelemme tilannetta ja mitä se voi merkitä sinulle asiakkaanamme. Lue lisää täältä

Löydät täältä myös tämän sivun uutiset PDF-muodossa.